Om oss

DrumRolls historie.

Mitt navn er Loyd Arve Nornes. Jeg er ufrivillig født oppfinner, men fornøyd med det så lenge jeg får bruke min kreativitet. Å løse problemer på en teknisk måte er, i jobbsammenheng, det jeg liker aller best, men i min stilling som "Product Development Engineer" må jeg finne meg i å delta på alt det "kjedelige" som følger med innovasjon også. På grunn av dette utfordrer jeg meg selv på fritiden for holde meg skarp og motivert.

En kveld i November 2016 bestemte jeg meg for å finne opp noe nytt for å teste den nye 3D printeren jeg nettopp hadde kjøpt. Jeg så meg rundt i garasjen, og kassen med jekkestropper, som lå i en stor knute, fanget min oppmerksomhet. Jeg har nok verktøy og utstyr i garasjen til å lage et atomkraftverk, men ikke et verktøy til å rulle opp jekkestropper. Dette var en god utfordring for kreativiteten og 3D printeren.

Jeg tenkte ut hvordan jeg ville lage verktøyet, tegnet det i 3D og satte resultatet på 3D-utskrift. Utskriften tok 4 timer, og morgenen etter lå resultatet klart i printeren. Verktøyet fungerte akkurat som jeg hadde håpet. Jeg laget noen flere og gav dem bort til venner. Ikke lenge etter fikk jeg en forespørsel fra en kvinnelig trailersjåfør, om jeg ikke kunne lage en stor versjon, da hun ofte rullet opp 50 jekkestropper hver dag. Tilbake på tegnebrettet gjorde jeg de nødvendige endringene, og satte det nye resultatet på utskrift. "Utskrift klar om 40 timer" var beskjeden fra printeren. Ok, å skrive ut store stroppesneller for å selge dem var uaktuelt, men prototypen fungerte perfekt. Jeg lånte den bort til en mulig distributør som fikk så gode tilbakemeldinger fra potensielle kunder at de bestilte 10 000 stk for å få eneretten til produktet i Skandinavia. Dette ga meg penger til å produsere støpeformer og å søke patent.

Siden jeg ikke har noen erfaring med støpning av plastdeler, tok jeg ikke sjansen på å produsere i utlandet, og gav jobben til et norsk firma. Det viste seg i etterkant at dette firma kunne konkurrere med priser fra Østen, så jeg er svært glad for valget jeg gjorde. Å produsere her hjemme gir meg også en følelse av å bidra til velferdsstaten Norge. Kanskje ikke i stor grad, men vi har allerede solgt produktet til butikk-kjeder i England og Tyskland, og fått henvendelser fra kjeder i Litauen og Australia. Hvem vet, kanskje det kan bli et norsk eksport produkt. Tilbakemeldingene vi har fått så langt, sier at det er fullt mulig.

Jeg bestemte meg for åpne nettbutikk først og fremst for å teste markedet for DrumRoll og gjøre produktet kjent, men Postens høye satser for lett pakketransport gjør at jeg kan sende tyngre pakker til nesten samme pris. Jeg har derfor lagt til beslektede produkter, som jekkestropper, i nettbutikken. Dette er produkter av samme kvalitet som selges i butikkene. Pengene jeg tjener på nettbutikken går til markedsføring av DrumRoll, slik at flere som kan ha nytte av dette produktet får vite om det.

Du må gjerne kontakte meg om du har tips eller spørsmål.
Mob: 908 33 881
E-post: nornes@drumroll.no
 
Mvh
Loyd Arve Nornes
Oppfinner og grun